PDA

View Full Version : where to find flouescent light ballast?



Linda S
10-04-2010, 6:17 PM
For my All-Glass 24 in double light fixture. the bulb is 18 inches T-8 Colormax
ballast CAT NO IG13-20EL it also has 0704Y6 on the side
22W, 120V50/60HZ 0.2 Amps

thanks for the help
linda

RodInCALIFORNIA
10-04-2010, 9:03 PM
http://www.aqueonproducts.com/about/contact-us/

kj5kb
10-04-2010, 9:07 PM
google IG13-20EL

Found several.


0704Y6 is probably a date code.

Linda S
10-04-2010, 10:42 PM
thanks

THE V
10-04-2010, 11:08 PM
you can also just go to your local hardware store. Sometimes its cheaper just to buy a new light however.

GuppyGirl1230
10-04-2010, 11:34 PM
Try Amazon.com- got both CFL high output 2.5 wpg bulbs and balasts for less than 200 bucks.

Linda S
10-05-2010, 11:37 PM
I searched bing and ordered 1 for $13.00
thanks for all the help

verbal
10-06-2010, 10:42 AM
did you try replacing the starter first?

Linda S
10-06-2010, 12:50 PM
there is no starter. I already took it apart, one light works, one light didn't . I switched the bulbs, and the bulbs are fine. could be the ends though, I can pick those up at lowes.

kj5kb
10-06-2010, 8:52 PM
Could be bad sockets or connections , you could try reseating all the wires into the sockets.

But..I've had this happen before and it's probably a bad ballast. For $13 it's not a bad deal...just replace it and press on

The Zigman
10-06-2010, 9:53 PM
I have replaced several of my old ballasts with ones from Home Depot...

Linda S
10-07-2010, 12:17 PM
Lowes didn't have the right one, I didn't try Home Depot, Its on the other side of town. I'll get some end caps from Lowes and see if that's the problem. But I have the ballast on order, it's already been shipped.

Pofke13LT
11-04-2010, 5:22 PM
Lowes didn't have the right one, I didn't try Home Depot, Its on the other side of town. I'll get some end caps from Lowes and see if that's the problem. But I have the ballast on order, it's already been shipped.

I am in the same boat right now, did replacing the ballast work? Mine keeps burning out bulbs as soon as you turn it on. Im assuming ballast.