1. Please double check and update your email address --> http://www.aquariacentral.com/forums/index.php?account/contact-details
    Dismiss Notice

Aquaclear 300/70 NOISY!

Discussion in 'Freshwater Equipment, Products, & DIY' started by railNtrailcowgr, Jun 16, 2008.

  1. railNtrailcowgr

    railNtrailcowgr
    Expand Collapse
    AC Members

    Real Name:
    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Banquet Staff - FICC
    Location:
    NW Ohio
    Last Seen:
    Sep 17, 2008
    I got a great deal on a used 29 gal tank from Craigslist, went and picked it up yesterday, set it up with the cichlids and decor that came with it. Everything was fine, running smooth, and most of all quiet. I took all the cichlids to my LFS today because I an not set up to handle them (a whole 'nother stroy)...came home and proceded to change the tank over to house my glo-lites, dwarf rainbows, and rubber nose pleco.

    Cleaned all the aweful green gravel out, kept the filter running to help clear the water of all the junk. Added my new gravel, scaped, added said fishys, everthing went fine. I shut the filter off to add some media and when I turned it back on it started making the worst humming noise! It sounds like an ancient air pump rattling on a hard surface. Water is circulating fine but there is a slight 'leak' from the "intake side" comeing down from the filter around the intake tube. Can anyone help me calm this thing down. At this rate I will never be able to sleep tonight!
     
    Collapse Signature Expand Signature
  2. Carla G

    Carla G
    Expand Collapse
    AC Members

    Real Name:
    Joined:
    Nov 17, 2007
    Messages:
    538
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NSW Australia
    Last Seen:
    May 9, 2010
    Sounds like something got inside it. Try shutting everything down, pull apart the filter and clean it out. Look for sand or gravel where it shouldn't be and water where it shouldn't be. Put a dab of 100% silicon on that hose leak and try it again.
     
  3. Mgamer20o0

    Mgamer20o0
    Expand Collapse
    BobsTropicalPlants.com
    Staff Member

    Real Name:
    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    31,190
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    89
    Last Seen:
    Tuesday at 5:35 PM
    seems like something is in the impeller. just clean it.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  4. railNtrailcowgr

    railNtrailcowgr
    Expand Collapse
    AC Members

    Real Name:
    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Banquet Staff - FICC
    Location:
    NW Ohio
    Last Seen:
    Sep 17, 2008
    I took it all apart and cleaned it really well the noise seems to have stopped. Any suggestions though on how I can get the pump chamber clean? It is really mucked up and the tooth brush I use to clean filters won't fit down in there.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  5. fishieperson321

    fishieperson321
    Expand Collapse
    AC Members

    Real Name:
    Joined:
    Mar 17, 2006
    Messages:
    539
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    Student
    Location:
    Tennessee
    Last Seen:
    Nov 18, 2015
  6. fishieperson321

    fishieperson321
    Expand Collapse
    AC Members

    Real Name:
    Joined:
    Mar 17, 2006
    Messages:
    539
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    Student
    Location:
    Tennessee
    Last Seen:
    Nov 18, 2015
    Oh, and the water flowing around the intake tube means you need to clean the media in old tank water. Squeeze the sponge out really well to remove all debris. If you don't do this now, expect it to overflow onto your floor within the next week. Trust me, this is why I don't use AquaClear.

    Daniel
     

Share This Page